chrome firefox opera safari iexplorer

5 причин пити воду з лимоном

29 липня 2014 о 11:30

Вранці ми схильні пити гарячі напої: кава або чай. Проте вчені радять міняти свої звички і починати день зі склянки теплої води з лимоном, щоб активізувати травлення. Вода необов’язково повинна бути теплою, але добре очищеною. Опустіть половину свіжого лимона в велику склянку води і пийте його протягом дня. Ось переваги, які дарує цей освіжаючий напій.

Покращує роботу імунної системи. В лимонах міститься велика кількість вітаміну С, відомого завдяки зміцненню імунної системи і зниження ризику захворювання респіраторними інфекціями. Аскорбінова кислота (вітамін С) володіє протизапальними якостями і використовується в якості додаткового засобу в лікуванні астми та інших респіраторних симптомів. Також в лимонах є сапоніни, що володіють антибактеріальними властивостями, які допомагають запобігти застуді та грип. І останнє, але не менш важливе, аскорбінова кислота підсилює вбирання заліза організмом, а адже саме залізно відіграє найважливішу роль у функціонуванні імунної системи.

Знижує кислотність в організмі. Хоча терпкість лимонів нагадує кислотність, насправді це один з найбільш лужних продуктів. У ньому міститься як аскорбінова, так і лимонна кислота. Обидві кислоти слабкі, вони легко розпадаються в процесі обміну речовин, в результаті чого мінеральна складова лимона бере участь в зниженні кислотності в крові.

Допомагає травленню. Лимон часто використовується в якості тоніка, що стимулює травлення. Причиною цього вважаються цитрусові флавоноли, що входять до його складу. Крім стимуляції і очищення печінки, лимонний сік традиційно застосовується для активізації дії соляної кислоти в шлунку, в результаті чого поліпшується і травлення. До того ж вважається, що високий вміст вітаміну С в лимоні знижує ризик розвитку виразкової хвороби, що викликається бактерією Хелікобактер пілорі.

Очищає шкіру. Вітамін С та інші антиоксиданти, що входять до складу лимонів, протистоять порушень, викликаним вільними радикалами. Такі порушення, особливо заподіяні впливом УФ випромінювання і токсичних речовин, заподіюють багато симптомів старіння. Прийом антиоксидантів допомагає зменшити їх вплив, мінімізуючи кількість зморшок. Лимонний сік можна застосовувати зовнішньо, наносити його на шрами і вікові плями, щоб зробити їх менш помітними. Традиційно вода з лимоном використовується як печінковий стимулятор, а віднедавна і як засіб, що виводить токсини з крові, завдяки чому поліпшується колір шкіри, і зникають висипання.

Сприяє загоєнню. Аскорбінова кислота (вітамін С), що в надлишку міститься в лимонах, сприяє загоєнню ран і виступає необхідним елементом для збереження здорових кісток, сполучної тканини і хрящів. Як говорилося вище, вітамін С також має протизапальні якостями. Простіше кажучи, вітамін С – необхідна поживна речовина для підтримки міцного здоров’я і відновлення організму після травм і стресів.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути