chrome firefox opera safari iexplorer

Представники «русского мира» продовжують керувати архівною службою України

11 серпня 2014 о 16:47

Микола Томенко стурбований ситуацією, яка виникла навколо діяльності Державної архівної служби України. Здавалось, що із звільненням з посади Голови Державної архівної служби України Гінзбург О.П. у квітні 2014 р. демократичні засади розвитку суспільства вплинуть на роботу Державної архівної служби України. Громадськість України також очікувала кадрових змін в роботі цього відомства. Але, на жаль, Державною архівною службою України продовжує керувати людина з відверто «українофобською» ідеологією – Воронін Віктор Миколайович, перший заступник Голови Державної архівної служби України, який «відзначився» з іншим «українофобом» Табачником Д.В. активною політичною співпрацею та виданням епохального з їхньої точки зору дослідження «Пётр Столыпин» з рецензією Патріаха РПЦ Кіріла та ініціативою встановлення Столипіну П. пам’ятника в центрі міста Києва.

Окрім того, вся та ж Гінзбург О.П., у свій час призначена за квотою Комуністичної партії України, продовжує «піклуватися» архівною службою як помічник Міністра юстиції України.

Томенко М.В., як Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації та Радник Президента України, звернувся до Прем’єр-Міністра України Яценюка А.П. з пропозицією втрутитися в дану ситуацію і врятувати Державну архівну службу України від впливу представників «русского мира».

Джерело: tomenko.ua
Розділи: Громадська думка

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути