chrome firefox opera safari iexplorer

Активісти розробили інструкцію з користування телефоном на війні

30 січня 2015 о 16:56

Активісти волонтерського об’єднання «InformNapalm» розробили для військових детальну інструкцію про те, як користуватися мобільним телефоном у зоні проведення АТО.

Інструкція, зокрема, передбачає процес підготовки військовослужбовця до поїздки в зону АТО. Розробники радять брати простий «кнопковий» телефон та кілька SIM-карток, а також, при можливості, декілька кабелів для зарядки і запасні батареї.

В інструкції є чіткі вказівки про те, як користуватися телефоном під час висунення на бойові позиції та під час бойових пересувань. Автори рекомендують постійно тримати телефон вимкненим і вмикати тільки з дозволу командира. Інформацію бажано передавати за допомогою СМС, робити це під час стоянки. Не робити фотографій.

«У випадку тривалого знаходження у одному і тому ж самому місці (блокпост, посадка, казарми), важливо мінімізувати кількість та тривалість телефонних розмов і тримати мобільний телефон вимкненим більшість часу. Це також заощаджує заряд батареї і не розсереджує твою увагу», – радять автори інструкції.

Випромінювання радіохвиль від телефону легко зафіксувати через спеціальні пристрої. А по місцях скупчення таких сигналів ворог може завдавати мінометних обстрілів. До речі, у критичних ситуаціях під час бойових дій мобільний зв’язок зазвичай відключають, тому краще подбати про інші канали зв’язку, як от рація.

Інструкція є у вільному доступі. З нею можна ознайомитись тут.

Додамо, що до команди «InformNapalm» на волонтерських засадах входять колишні військові, журналісти, аналітики, перекладачі та активісти, які називають себе «солдатами інформаційного фронту».

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути