chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві стартує проект «Атмосфера Марка Вовчка»

09 лютого 2015 о 20:10

Після успішного проекту «Атмосфера Соломії Крушельницької» у Києві стартує проект, присвячений ще одній непересічній українці.

У рамках «Атмосфери Марка Вовчка» пройдуть конкурс на краще освідчення у коханні, зірковий фотопроект, у якому відомі українці перевтіляться у героїв казок письменниці, конкурс ілюстрацій до її творів, літературні вечори, вистава театру тіней за мотивами новели Марка Вовчка, а також історичний проект, покликаний розповісти про життя і творчість цієї незвичайної жінки з невідомої сторони.

«Усі ми вивчали Марка Вовчка у школі, читали «Інститутку» і «Марусю», — говорить організатор проекту Катерина Старунська. — Але що ще ми знаємо про цю видатну жінку, красуню, якою захоплювалися чоловіки?»

Завдання проекту — розкрити Марка Вовчка з невідомої сторони і, головне, зацікавити молодь її історією. Тому організатори, окрім виставки, запланували квест. Він буде побудований на чутках. Відомо, що письменниця була абсолютно байдужою до пліток і ніколи не спростовувала навіть найбезглуздіші з них. Українцям запропонують відгадати, що серед того, що говорили про Марка Вовчка — правда, а що – вигадка, обіцяють організатори.

Проект присвячений переважно дитячій літературі Марка Вовчка. Письменниця — автор кількох десятків казок, багато з яких заслуговують на те, щоб про них нагадати. Під час фотосесії автори проекту планують відтворити образи із творів «Королівна Я», «Підприємливий джміль», «Зла Колючка і Добра Троянда», «Ведмідь». У їх персонажів і перевтіляться зірки. Також дитячим казкам буде присвячений літературний вечір, під час якого відомі українські виконавці, актори і телеведучі прочитають казки Марка Вовчка маленьким слухачам.

Ще однією задачею, яку ставлять перед собою організатори, є підтримати українську книгу. З цією метою проводиться конкурс ілюстрацій до творів Марка Вовчка. Роботи фіналістів, відібрані професійним журі, будуть представлені на виставці «Атмосфера Марка Вовчка», яка відкриється 26 лютого у виставковому просторі ТРЦ «Атмосфера» і буде безкоштовною для відвідування.

Після Соломії Крушельницької та Марка Вовчка протягом 6 місяців українцям нагадають про Марію Заньковецьку, Квітку Цісик і Катерину Білокур

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути