chrome firefox opera safari iexplorer

Найефективніші методи позбутись депресії

28 березня 2015 о 22:55

Лікування не подіє моментально. Антидепресанти можуть не давати відчутного ефекту протягом чотирьох-шести тижнів. В деяких випадках лікарська терапія може взагалі не спрацювати і може знадобитися змінити препарат. Але не впадайте у відчай. Коли пацієнт, що страждає депресією, приймає правильно підібрані ліки досить довго, лікування стає успішним приблизно в 70% випадків. Але цілком ймовірно, що вам і вашому лікареві знадобиться кілька спроб, перш ніж зупинитися на тій чи іншій програмі лікування.
Пийте таблетку в один і той же час кожного дня. Найпростіше запам’ятати, поєднавши її з якоюсь звичною для вас процедурою – наприклад, чищенням зубів, сніданком або відходом до сну. Заздалегідь відкладайте собі тижневу дозу препарату, так буде легше помітити, якщо ви пропустили одну або кілька таблеток.
Якщо вам з якоїсь причини необхідно тимчасово припинити прийом ліків, скажіть про це лікарю – він допоможе зменшити дозування поступово. Кинувши прийом препарату різко, ви отримаєте так званий синдром відміни, коли депресія повертається з подвоєною силою. Не думайте, що припинити лікування ви зможете відразу, як тільки відчуєте себе трохи краще. Легше стало саме тому, що таблетки працюють. Необхідно закріпити ефект – це вимагає часу.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути