chrome firefox opera safari iexplorer

Як впоратись зі стресом війни?

29 липня 2015 о 14:00

Останнім часом все більше людей знаходяться в стресі від пережитого. Можна вимкнути телевізор та не дивитися новини, але, на жаль, це навряд чи допоможе. Адже інформація про війну надходить з усюди – однокласник, який повернувся на ротацію, завітає в гості, або ж у черзі за хлібом підслухаєш чиюсь розмову, натрапиш раптом на воєнний фільм, або просто на оголошення про збір коштів для допомоги військовим. Якщо вчасно не взяти себе в руки, знервованість стане постійною супутницею по життю і значно вплине на відносини з близькими. Що можна зробити, щоб позбутися цього стресу?

По-перше, потрібно знати, що набагато легше розпочати боротьбу зі стресом на тілесному рівні, ніж на духовному. Якщо тебе тіпає від останніх новин, ніякі слова типу «Заспокойся!» та «Все буде добре!» не допоможуть. Можна просто глибоко дихати, поки не стане краще. Зосередитися на процесі дихання та позбутися всіх думок. Якщо краще не стане (а, вірогідно, так і буде, адже наше суспільство останній рік живе в стані стресу) переходьте до наступних порад.

По-друге, зараз для вас життєво необхідно виключити з раціону хоча б тимчасово збуджуючі напої. Перейдіть на трав’яні чаї. Також відкладіть подалі вітаміни з женьшенем.

По-третє, займайтеся спортом. Щонайменше під час тренування мозок звільниться від нав’язливих думок.

В-четверте, опануйте будь-яку справу, яка розвиває дрібну моторику. Хочете вбити одразу двох зайців і допомогти хлопцям на фронті? Тоді долучайтесь до плетіння маскувальних сіток, плетіть «браслети виживання» з паракорду чи теплі вовняні шкарпетки. Робота з тістом, до речі, дуже заспокоює, а бійців порадує домашнє печиво. Саме відчуття, що ти допомагаєш, позитивно вплине на ваш настрій.

В-п’яте, можна допомогати не лише військовим чи переселенцям, а і тим, хто завжди потребує нашої допомоги: дітям-сиротам, даючи для них безкоштовні уроки англійської, чи в притулку для тварин, розносячи їжу та вигулюючи собак.

В-шосте, будь-яка творчість, звичайно ж, заохочується. Краще, щоб в її процесі вас оточували яскраві фарби. Тоді у стресу не залишиться жодних шансів.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути