chrome firefox opera safari iexplorer

За рік кількість переходів українців від Московського патріархату до Київського збільшилася втричі

29 жовтня 2015 о 14:59

Все більше православних українців здійснюють конфесійні переходи від УПЦ до УПЦ КП.

Про це повідомили під час круглого столу в Комітеті з питань культури і духовності, передає Еспресо.TV.

Під час круглого столу наголосили, що в нинішніх умовах, під час російсько-української війни, обговорення законодавства у сфері свободи совісті в Україні стає ще важливішим. Учасники заходу зауважили, що важливим напрямком є забезпечення документування порушень і завданих збитків релігійним організаціям в анексованому Криму та на окупованих територіях Донбасу.

З початку 2015 року по жовтень втричі зросла кількість конфесійних переходів. Якщо минулого року їх було 28, то зараз це 67. Лідирує за кількістю переходів Рівненська область, далі йдуть Київська, Полтавська, Кіровоградська та Тернопільська. Переважно міжконфесійні переходи відбуваються в православній церкві: українці переходять від УПЦ МП до УПЦ КП.

Змінився і рейтинг довіри людей до церкви. Якщо до 2015 року найбільше люди довіряли церкві, другу позицію посідала армія, третю громадські організації і волонтери, до з 2015 цей показник змінився. На першому місці опинилися волонтери, а церква спустилася до третього рядка.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути