chrome firefox opera safari iexplorer

Куди зібрались українці на свята в умовах економічної кризи

02 грудня 2015 о 11:09

До нового року залишився місяць, і українці вже масово готуються до святкування. Зокрема, вибирають, де саме провести свята: вдома чи за кордоном.

Мрії про люксовий відпочинок на новорічні свята не завжди збігаються з реаліями, такими, як коливання курсу валют чи проблеми з відкриттям візи. Отож, багатьом залишається насолоджуватися святковим салатом «Олів’є» вдома, йдеться в сюжеті телеканалу новин «24».

І поки одні ще планують, інші до Нового року вже готові. Автобусні тури починають купувати ледь не за рік до свят. А квитки на літак активно бронюють уже з вересня. Бо так дешевше. А тим, хто лише зараз згадав, що хоче провести різдвяні канікули за кордоном, у турагентствах радять поспішити.

Цього року популярними серед українців є балтійські країни та європейські напрямки. Багато хто їде до Польщі, Нідерландів, Угорщини, Словаччини та Німеччини. А охочі поринути в казку купують тури до Фінляндії.

Також запевняють — ціни на закордонний відпочинок не космічні. Порівняно з минулим літом різниця не значна, а в більшості випадків її взагалі немає. Дорогими на різдвяні канікули залишаються європейські гірськолижні курорти.

Альтернатива їм — дешевші, але нічим не гірші українські Карпати. Оскільки «Буковель» давно розпроданий, пропонують інші варіанти.

Не бояться українці літати до країн, де сталися теракти. Так, у Єгипет та Францію тури розлітаються, як гарячі пиріжки. Свята у Парижі та засніжених Альпах обійдуться українцям у близько 800 євро за два тижні на одну особу. А сім днів у Єгипті коштуватиме від 400 євро.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути