chrome firefox opera safari iexplorer

В Лаврі демонструють твори засуджених

14 січня 2016 о 14:00

Незвичайна виставка відкрилась у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику, на якій презентовані роботи художньо-прикладної творчості засуджених до позбавлення волі. Виставка «Різдвяні візерунки» присвячена новорічно-різдвяним святам, тому серед творчих робіт переважають різдвяні та релігійні сюжети, а зображення святих виконані з неабиякою майстерністю.

Організатори цього проекту – Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, Синодальний відділ Української Православної Церкви у справах пастирської опіки пенітенціарної системи та Державна пенітенціарна служба України переконані, що художня творчість спонукає засуджених переосмислити своє минуле та життєві цінності, а також допомагає їм відчути себе потрібними суспільству. 

Виставка триватиме до 20 січня 2016 року.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути