chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні вперше пройде конкурс піаністів імені Дмитра Шостаковича

14 січня 2016 о 11:00

Перший міжнародний фортепіанний конкурс DSCH імені Дмитра Шостаковича відбудеться у Дніпропетровській консерваторії імені Глінки з 16 до 19 лютого.

У конкурсі зможуть взяти участь піаністи віком з 18 до 32 років з різних країн світу. Він проходитиме за підтримки сім’ї Шостаковича. Призовий фонд конкурсу складає 5300 доларів.

«Ми вже отримали багато заявок з різних країн світу, в тому числі з Австралії, Китаю та Австрії. Наш конкурс буде проходити у два тури. Фіналісти, які гратимуть у другому турі, зможуть виконати твір Шостаковича для камерного ансамблю. Як правило, жоден конкурс не дає такої можливості. Окрім цього, ми раді, що другом нашого конкурсу є Георгій Шостакович – племінник Дмитра Шостаковича», — розповіла Cultprostir Президент фортепіанного конкурсу DSCH Наталя Золотарьова.

До складу міжнародного журі увійшли всесвітньо відомі музиканти. Серед них: Андрій Писарєв, який є деканом Московської державної консерваторії імені Чайковського, Інеса Синкевич, яка працює у Манхеттенській школі музики в Нью-Йорку, Варвара Непомняща з Гамбурзької вищої школи музики і театру, Кадзукі Нісімон – володар премій багатьох престижних світових конкурсів, а також відомий український піаніст Антоній Баришевський, який переміг в міжнародному конкурсі Рубінштейна.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути