chrome firefox opera safari iexplorer

Зануритись у минуле — відкриття виставки «Жива історія. Вбрання та побут Давньої Русі» у Києві

29 січня 2016 о 18:33

Виставка «Жива історія. Вбрання та побут Давньої Русі» відкривається у Національному музеї історії України.

Презентація проекту відбудеться ввечері у п'ятницю, інформує прес-служба Мінкульту.

«На виставці експонуватиметься одяг, взуття, обладунки, зброя, прикраси і предмети давньоруського побуту, а також унікальні експонати з фондів Національного музею історії України. Понад 15 комплектів жіночого та чоловічого вбрання ілюструють, як виглядали та у що вбиралися представники різних соціальних прошарків міст Русі та Скандинавії X-XI cтоліть», — йдеться у повідомленні.

Поєднавши оригінальні археологічні експонати та натурні реконструкції, виставка через повсякдення воїнів та міщан відтворить життя давньоруських міст X-XI ст.ст. Секрети створення експонатів, деталі з повсякдення розкриють відеосюжети та більш ніж 20 художніх фотопортретів роботи Сергія Мольченка.

Під час відкриття виставки лунатиме середньовічна музика у виконанні Юрія Міщенка (клуб історичної реконструкції «Вевериця»). Також продемонструють процес створення тканин за технологіями, які використовували майстри X-XI століть на ткацькому станку.

Виставка є спільним проектом Національного музею історії України, Археологічного музею Інституту археології НАНУ та клубу реконструкції давньослов'янського військового побуту «Яр-Тур».

Початок презентації — о 18.00. Виставка триватиме до 10 квітня 2016 року.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Культурні акції

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути