chrome firefox opera safari iexplorer

Країна бідних: 2/3 українських сімей вимушені звертатися по субсидії

29 червня 2016 о 17:21

Після підвищення тарифів зросте як розмір субсидій, так і кількість сімей, які їх отримують.

Міністр соціальної політики Андрій Рева прогнозує, що кількість отримувачів субсидій в Україні збільшиться з 5,5 млн до 9 млн домогосподарств, повідомляє DT.UA. 

Рева вважає, що найближчі 1,5-2 роки кількість отримувачів субсидій втримається на цьому рівні — 9 млн домогосподарств з 15 млн, які є в Україні.

Наприкінці червня віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко повідомив, що розмір субсидій на оплату комунальних послуг для українців може зрости на кілька сотень гривень.

«Безумовно, може зрости. У зв'язку з тим, що рівень життя все ж не зростає такими темпами, як зростали ціни на комунальні послуги, тому ми очікуємо, що можливо буде збільшення. Можливо, в районі 1500—1700 грн», — сказав Розенко.

Як писала в своїй статті для DT.UA експерт з питань енергетики Інституту суспільно-економічних досліджень Оксана Короткевич, в Україні сьогодні немає цивілізованого механізму субсидування, а діючі моделі — це просто роздача бюджетних коштів.

«Діючі моделі, на мою думку, гірше, ніж дотування „Нафтогазу“, що постійно здійснювалося до 2015 р. Це просто роздача бюджетних коштів. Всю цю систему потрібно змінювати. І не тільки модель надання субсидій на житлово-комунальні послуги. Реформа енергетичних субсидій вимагає супутніх заходів в інших галузях», — зазначає експерт.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути