chrome firefox opera safari iexplorer

Про ворогів і дилетантів щодо вступу України до НАТО

08 червня 2017 о 14:41

Тут український Фейсбук радісно святкує «вступ України до НАТО»…

Не хочу наводити аргументи проти московської доктрини «позаблокового, нейтрального статусу України» та її прихильників в Україні — нині це реальні вороги незалежної і соборної Держави. Але сумно і від дилетантизму патріотів. Вони хочуть НЕГАЙНО стати членом НАТО … або шляхом референдуму, або шляхом ухвалення закону.

Для прикладу, свого часу Михайло Саакашвілі у Грузії ініціював і провів референдум про вступ до НАТО одночасно з дочасними виборами Президента. 5 січня 2008 року 77% виборців Грузії підтримали вступ до НАТО. І на сьогодні, за майже 10 років, Грузія є лише офіційним кандидатом на вступ до Північноатлантичного альянсу разом із Македонією та Боснією і Герцоговиною.

Нагадаю, що Україна, згідно з документом Варшавського саміту від 8-9 липня 2016 року, має «відносини особливого партнерства» з НАТО.

Отож, реальним поступом України до НАТО є не Закон і навіть Референдум, а реалізація «Річної національної програми Україна-НАТО на 2017 рік». Ця програма містить 77 сторінок наших зобов’язань, і це без додатків. Нагадаю,що «Річну програму…» на 2016 рік Україна виконала лише на кілька десятків відсотків! Тому, наш вступ до НАТО — це стандарти НАТО в українській армії від озброєння до екіпірування, це реальна боротьба з корупцією, це демократична виборча система і ще багато чого...

Саме тому пропоную всім прихильникам вступу України в НАТО у владі прочитати й почати ЩОДЕННО ВИКОНУВАТИ «Річну національну програму Україна-НАТО», і тоді наше членство стане набагато реальнішим, аніж після ухвалення закону про наші бажання у справі НАТО.

До речі, почати практичний рух до НАТО можна було б із призначення керівника місії України в НАТО, який останні кілька років лише в.о.!

Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна»

Розділи: Політика

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути