chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні громадськість розповість, хто і чому зірвав конкурс на посаду гендиректора Києво-Печерського заповідника

31 серпня 2017 о 13:20

Сьогодні, 31 серпня, о 16:00 в прес-центрі «Укрінформу» (вул. Б. Хмельницького, 8/16) відбудеться прес-конференція на тему: «Як забудовники та Мінкульт зірвали конкурс на посаду генерального директора Києво-Печерського заповідника?»  

Участь у прес-конференції візьмуть:

  • Олександр Федоренко, голова Конкурсної комісії
  • Олександр Куліковський, ГО «Всеукраїнська люстрація»
  • Микола Бондар, ГО «Труханівська СІч»
  • Наталія Філіпчук, ГО «Освіта дорослих»
  • Олег Однороженко, Інститут археографії та джерелознавства ім. Грушевського НАН України

Довідково

Як «Рідна країна» повідомляла раніше, конкурс на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника зайшов у глухий кут. Вчорашнє засідання, де мали би заслуховувати кандидатів на цю посаду та шляхом голосування обирати нового керівника заповідника, було проігноровано членами комісії від Мінкульту.

Нагадаємо, згідно з законодавством, нового керівника заповідника має обирати спеціальна конкурсна комісія. До неї входять три представники заповідника (які не є членами колективу), три представники від Мінкульту і три представники громадських організацій, які працюють у сфері культури.

На першому засіданні конкурсної комісії було ухвалене рішення про друге засідання, яке мало розпочатися 30 серпня 2017 р. о 14:00, де було би проведено обговорення кандидатур і відповідне голосування. Натомість вчора у зазначений час прибуло лише 5 із 9 членів комісії. Зважаючи на те, що для кворуму необхідна присутність 6 членів комісії, другого засідання конкурсної комісії не відбулося.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути