chrome firefox opera safari iexplorer

В бібліотеці ім. М. Максимовича відбудеться фестиваль «Читач року»

22 березня 2019 о 14:42
uk.wikipedia.org

22 березня 2019 р. в головному корпусі Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича відбудеться Другий Всеукраїнський фестиваль «Читач року».

Попередній фестиваль «Читач року», проведений за підтримки проекту студентської ініціативи «Покоління», відбувся 14 грудня 2017 р. і став одним з найпопулярніших заходів у Науковій бібліотеці ім. М. Максимовича впродовж останніх років, викликавши значний суспільний резонанс.

Фестиваль було засновано з метою подолання молодіжних стереотипів щодо бібліотеки як застарілої та нудної установи, заохочення молодого покоління до читання, популяризації книги, просування літературних творів, та створення стійкої зацікавленості у Бібліотеці як осередку культурного життя Університету.

Цьогоріч до фестивалю «Читач року» долучилось 64 бібліотеки закладів вищої освіти з різних регіонів нашої держави, що дало можливість вивести його з університетського на всеукраїнський рівень. На отримання почесних нагород фестивалю було номіновано 30 студентів, аспірантів та представників професорсько-викладацького складу Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а також 64 номінанти з інших університетських бібліотек.

Як і минулого разу, програма заходу буде складатись з двох частин – неформальної та офіційної.

Вже традиційний для Бібліотеки фестиваль «Читач року» створює максимум можливостей для розвитку відносин між читачами та Університетом, стверджує престиж Бібліотеки в середовищі сучасної молоді, сприяє формуванню її іміджу як модерного креативного простору та місця, де кожен має змогу реалізувати себе відповідно до власних потреб та інтересів.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути