chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко: Кажемо Переяслав — розуміємо Михайло Сікорський

16 жовтня 2019 о 19:25

Сьогодні в  Переяславському університеті імені Григорія Сковороди  відбулися VIII «Сікорські читання». В заході взяв участь лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко.

Під час виступу він закликав істориків та викладачів Переяславського університету імені Григорія Сковороди не забувати про просвітницьку і виховну роботу. 

« Коли кажемо Переяслав — розуміємо Михайло Сікорський.
Саме він — архітектор цього унікального міста музеїв. Переконаний, що чергова спроба чергової влади не фінансувати історико-просвітницьку діяльність шкіл та вузів — є не просто дилетантством, а світоглядним шкідництвом.»

В рамках проекту «Українська книга — дітям Київщини» команда «Рідної країни» передала набір книг видавництва «Веселка» до районної дитячої бібліотеки."

Микола Томенко також відзначив креативність музейників заповідника «Переяслав» та підхід до просвітницької роботи директора Олексія Лукашевича.

«Сьогодні тут є все, щоб зацікавити дітей вивчати та пізнавати українські традиції у небуденний спосіб. Це місце — одне з найкращих для екскурсій вихідного дня.»

Однією із принад музею є ручні жорнова. Ними можна власноруч змолоти борошно.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути