chrome firefox opera safari iexplorer

Українське видавництво — у шот-листі авториретної міжнародної відзнаки

10 травня 2021 о 13:18

Українське аудіокнигарня «Абук» — у короткому списку відзнаки International Excellence Awards 2021 Лондонського книжкового ярмарку в номінації «Аудіокнижкове видавництво року». Про це повідомляють на офіційній сторінці видавництва.

Двома іншими номінантами стали великі американські компанії — Findaway Voices (найбільший глобальний дистриб'ютор аудіокнижок) та Macmillan Audio (частина he Macmillan Group – одного з найстаріших у світі видавництв). Переможця буде оголошено в травні.

«Незалежно від того, хто переможе, сам факт номінації важливий для міжнародних літературних відносин України. Глобальна аудіокнижкова спільнота слідкує за нами, і це добре! Це означає, що зараз чудовий час для розвитку україномовного аудіопродукту», — заявляють в «Абук». 

Цьогоріч нагорода International Excellence Awards нараховує сім номінацій, в яких представлені видавці та фахівці книжкової галузі з 15 країн світу. Крім аудіовидавництва року, експерти визначать найкращий книжковий магазин, освітній ресурс, перекладацький проект та бібліотеку світу.

Номінацію «Аудіокнижкове видавництво року» (The Audiobook Publisher of the Year) було впроваджено у 2018 році, її першим переможцем стало аудіовидавництво Penguin Random House Audio, один з найбільших виробників аудіокнижок у світі, підрозділ відомого видавничого конгломерату. В наступні роки нагороду отримували аудіовидавництва з Об’єднаних Арабських Еміратів та Індії.

Розділи: Освічена

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути