chrome firefox opera safari iexplorer

«Щоденник року»: галерея «АВС-арт» презентує виставку живопису Ольги Морозової

25 серпня 2021 о 17:28

Галерея «АВС-арт» презентує виставку живопису Ольги Морозової «Щоденник року». Відкриття відбудеться 31 серпня 2021 о 18 годині.

Ольга Морозова – відомий автор понад двадцяти персональних виставок в Україні та за її межами. Вона активна учасниця групових виставок, аукціонів і експозицій у Чехії, Іспанії, ОАЕ, Данії та США; українські й міжнародні галереї охоче укладають контракти з майстринею.

Один раз побачивши пейзажі, народжені пензлем Ольги Морозової, вже з ними не розлучаєшся. Композиційна міць краєвидів, сяйво ясних кольорів, – ці образи залишаються на сітківці ока. Вони стають навіюванням та подарунком глядачеві від мисткині.

«Мій живописний щоденник про те, як зосереджуватися на простих моментах, з котрими стикаємося щодня й часто не надаємо значення. Бачити красу й унікальність у буденних речах, радіти й дякувати за кожну мить свого життя, відчувати захват і здивування від усього, що поруч, тут і зараз. І не обов’язково їхати на інший кінець світу, аби побачити перший промінь сонця, що ковзнув пожухлою травою піщаного кольору, а наступного ранку милуватися густою росою...», – Ольга Морозова

Художниця народилася 1972 р. в Києві. Лауреат i стипендiат програми Українського фонду культури «Новi iмена України» (1986). 1989—1998 – навчання в НАОМА, майстерня пленерного живопису проф. В.Забашти. 2017 – заснувала артоб’єднання «Forte Art Group». 2017—2018 – викладач кафедри образотворчого мистецтва Інституту мистецтв Київського університету ім. Б.Грінченка. 2019 – представляла Україну на Всесвітній жіночій виставці «Balance for Better» (Дубаї, ОАЕ). Із 2019 – викладач Фахового коледжу мистецтв та дизайну КНУТД.

Адреса галереї: м. Київ, вул. Глибочицька, 32-В, 3-й поверх.Виставка працює 31 серпня – 17 вересня 2021 з 12:00 до 19:00 щодня, крім неділі та понеділка.

Вхід вільний.

11 травня

Інші дати
11 травня відзначають:
  • Всесвітній день мігруючих птахів.
  • Міжнародний день астрономії.
Розгорнути
Народився Володимир Огієвський
(1890, с. Крапивна, Росія - 1979) - український вчений в галузі радіотехніки. Під його керівництвом створено першу в Україні радіомовну станцію.
Розгорнути
Народився Григорій Гельфандбейн
(1908, м. Херсон - 1993) – український літературний критик, публіцист, дослідник української літератури та театру. Автор книги "Молода поезія", біографічних нарисів про українських артистів "Д. І. Антонович", "І. О. Мар’яненко".
Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди! . . . . . . . . (Тарас Шевченко)
Розгорнути