chrome firefox opera safari iexplorer

Меморіальному будинку-музею Агатангелу КРИМСЬКОМУ в ЗВЕНИГОРОДЦІ — БУТИ!

26 січня 2022 о 13:43

25 січня 2022 — 80-річчя з дня пам‘яті за визначним вченим, письменником, одним із творців Академії наук України Агатангелом Юхимовичем КРИМСЬКИМ. 

Київська делегація: Сергій ГАЛЬЧЕНКО, заступник директора Інституту літератури, Станіслав ДОВГИЙ, президент Малої Академії наук і засновник фонду «Рідна країна» Микола Томенко відвідали благословенну ЗВЕНИГОРОДЩИНУ. 

Після конструктивної розмови з місцевою владою дійшли висновку про реальну перспективу завершення реконструкції меморіального будинку-музею Агатангела Кримського на основі колишнього родинного будинку Кримських. 

Відвідали цвинтар, де поховані батьки Великого Українця: Юхим та Аделаїда. Провели творчу зустріч із музейниками, вчителями, бібліотекарями та краєзнавцями міста. Микола Томенко передав Публічній бібліотеці імені Юхима Кримського просвітницькі подарунки від Фонду «Рідної країни».

Пам‘ятаємо нашу історію! Шануємо наших героїв!

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути