chrome firefox opera safari iexplorer

Виставка Марини Рибачук «Просто неба»

03 лютого 2022 о 18:12

У якому б просторі Марина Рибачук не представляла свої роботи, – скрізь вони оживлюють його, додають сонячності й повітряності, немов переносячи глядача просто неба – у відкритий обшир без меж, наповнений природними барвами й порухами, що по-особливому вловлюється гострим оком і тонким душевним чуттям. Нам так імпонують натюрморти й пейзажі мисткині, особливо з неповторними жовтими, фіолетовими й зеленими тонами. Завдяки авторському відчуттю кольору й світлоповітряного середовища Марині Рибачук майстерно вдається передати як настроєвість звичного, ніби знайомого, давно баченого краєвиду, так і «екзотичність» місць, де вона побувала на пленерах за кордоном, – будь то рідні Чернівці чи Франція з Чорногорією. Не можна не замилуватися її букетами: пишнотні півонії, стрункий дельфіній, гладіолуси й навіть фізаліс розкішно закомпоновані на полотнах. А помаранчевий вибух дині, врівноважений сливовим акцентом, – не кожен справиться з такою смаковитою парою!Споглядаючи композиції з квітів і плодів, мальовничі вулички міст і замістя, ми наче відчуваємо тут присутність самої художниці, котра щиро прагне поділитися мистецьким враженням. І, захоплені її пленерним живописом, насолоджуємося красою – ліричною й вишуканою, як квітучі весняні дерева, як сонячні промені на старовинній архітектурі, як стиглі гранатові зернята, що намистинами котяться до рук.

Про авторку Марина Рибачук народилася 1964 р. на Донеччині. Із 1980 року живе в Чернівцях.Живопису та малюнку навчалася в студії чернівецького мистця І.Холоменюка. Професійну мистецьку освіту здобула на художньо-графічному факультеті Івано-Франківського педагогічного інституту (нині – Прикарпатський національний університет ім. В.Стефаника), де навчалася під керівництвом М.Фіголя, закінчивши 1988 р. виш із відзнакою. Протягом 1988—1992 рр. викладала малюнок та композицію в Чернівецькому професійно-технічному училищі №5. Член Національної спілки художників України з 2010 р.Лауреатка міжнародної літературно-мистецької премії ім. О.Кобилянської в номінації «Образотворче мистецтво» (2013). Почесна відзнака Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною» (2019). Лауреатка обласної премії їм. О.Киселиці за створення високохудожніх творів у галузі образотворчого мистецтва (2020).Учасниця численних обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок. Багато подорожує, бере участь у пленерах в Україні та за кордоном. 

Відкриття виставки – 8 лютого 2022 о 18 годині.Наша адреса: м. Київ, вул. Глибочицька, 32-В, 3-й поверх.Виставка працює 8 – 25 лютого 2022 з 12:00 до 18:00 щодня, крім неділі та понеділка. 

Вхід вільний. Контактний телефон: +380 (44) 359 11 33 E-mail: gallery.avsart@gmail.com Сайт: www.avsart.com.ua    Сторінка у Фейсбуці: @avsart.gallery

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути