chrome firefox opera safari iexplorer

У Черкасах відкриють пам’ятник Василю Симоненку

16 листопада 2010 о 09:47

Завтра у сквері за Палацом одружень в місті Черкаси відбудеться відкриття пам’ятника видатному письменнику і громадському діячеві Василю Симоненку. 

Відкривати пам’ятник буде черкаська влада, ініціатором його встановлення виступив міський голова. Раніше черкаські ЗМІ повідомляли, що загальна вартість пам’ятника близько 450 тис. грн. 

Місце для його розміщення було доволі дискусійним, адже на вулиці Хрещатик напроти редакції газети «Черкаський край» розташовувати пам’ятник, на думку мера, було незручно, «бо там завжди суєта. А сквер біля Палацу одружень затишний і якраз придатний для поетичних слухань або душевного проводження часу». До ладу приведуть і сам сквер, там зроблять освітлення, додатково висадять дерева та встановлять лавочки.

Архітектор пам’яника – Владислав Демйон – зробив його без зайвого пафосу, запевняють замовники. Тож 17 листопада о 12:00 черкащани у сквері за Палацом одружень (вул. Леніна 1) зможуть побачити новий пам’ятник.

Нагадаємо, дискусія про відкриття пам’ятника Симоненку у місті, де він працював та провів значну частину свого життя, триває вже багато років. 

Лише в минулому році до 75-річчя з дня народження відомого поета, за сприяння заступника Голови ВР Миколи Томенка та голови Черкаської облради Володимира Греся на будинку редакції, де свого часу працював Василь Симоненко, було відкрито меморіальну дошку. 

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути