chrome firefox opera safari iexplorer

Як вшановуватимуть учасників бойових дій у Києві

15 лютого 2011 о 11:43

15 лютого в Києві з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 22-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан відбудеться низка пам’ятних заходів.

Як повідомили у Департаменті преси та зв’язків із ЗМІ Міністерства оборони, зокрема, о 09.00-09.15 відбудеться церемонія покладання квітів керівництвом держави до Всеукраїнського меморіального комплексу – Пам’ятника полеглим в Афганістані (вул. Лаврська, 27).

Там же пройде громадська панахида у Храмі-пам’ятнику “Церква Воскресіння Христова”.

Крім того, у Національному музеї історії Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років відбудеться зустріч бойових друзів біля реліквійної експозиції “Трагедія і доблесть Афгану” (11.00 — 14.00).

В Українському домі до Дня вшанування учасників бойових дій буде відкрито фото-художню виставку “Афганський спомин” та пройде урочистий концерт за участю Заслуженого академічного Ансамблю пісні і танцю Збройних сил України.

Також о 18.00 відбудеться всеукраїнська громадська акціяЗапали свічку пам’яті” біля Всеукраїнського меморіального комплексу – Пам’ятника полеглим в Афганістані (вул. Лаврська, 27).

За даними Міноборони, сьогодні у Збройних силах України проходять службу близько 5 тис. офіцерів та військовослужбовців-контрактників, які брали участь у бойових діях на території інших держав.

“Їх бойовий досвід є цінним надбанням вітчизняної армії, який застосовується при підготовці особового складу”, — наголосили у військовому відомстві.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути