chrome firefox opera safari iexplorer

Роман про українську еліту вже з'явився в Інтернеті

02 серпня 2011 о 13:55

Електронна версія роману братів Капранових «Щоденник моєї секретарки» вже з'явилася в продажі в інтернеті. На паперовий варіант книги потрібно чекати ще півтора місяці.

«Ми живемо в епоху електронної книжки, і треба якось з цим миритися. Але автор зацікавлений у легальному продажі, аби отримати з цього гонорари. Тому ми вирішили зробити подарунок читачам, які купують легальну продукцію, а не скачують з піратських ресурсів — у мережі роман можна купити вже. Звичайно, ми не тішимо себе ілюзіями і розуміємо, що скоро він буде на піратських сайтах», — сказав письменник Дмитро Капранов.

«Щоденник моєї секретарки» — це роман про українську еліту. У ньому розповідається про події 2004 року.

Головним персонажем є київський бізнесмен Сергій Карпенко. Він знаходить щоденник своєї секретарки. Той наштовхує його на думку, що не все у світі вирішують гроші.

«Це – спроба глянути очима нормальної людини на життя українського вищого світу, — говорять брати Капранові. — Люди, які вважають, що визначають долю країни, зазвичай не публічні, бо великі гроші люблять тишу, а справжні доленосні рішення ніколи не потрапляють на шпальти газет. Герой нашого роману є частиною цього світу. І саме з його допомогою читач отримує унікальну можливість побачити правду.

Колись книжка Фредеріка Бегбеде „99 франків“ наробила багато галасу через те, що в ній показано реальні механізми та підкилимні стратегії рекламного бізнесу. Так само вразила читачів Лорен Вейсбергер, яка у романі „Диявол носить Прада“ викрила реалії світу моди. Ми маємо перевагу перед згаданими авторами, бо український бомонд є ще незрілим і не вміє як слід охороняти свої таємниці: від бізнесу, піару та політтехнологій – до гламуру, телебачення, мистецтва і глянцу».

Паперовий варіант «Щоденника моєї секретарки» презентують на львівському «Форумі видавців». Вартість електронної книги зараз складає 30 грн., а варіант у папері планують продавати за 50 грн.

«Ми попереджаємо: усі факти, які описані в романі, є справжніми. Але герої є вигаданими. Збіги, здогадки, в тому числі і правдиві, ми залишаємо цілком на сумлінні читача», — додали автори книжки.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути