chrome firefox opera safari iexplorer

Україна встановить у Вашингтоні пам'ятник жертвам Голодомору

10 лютого 2012 о 15:58

У м. Вашингтон (США) українська влада має намір встановити пам’ятник жертвам Голодомору 1932—1933 років.

Відповідну постанову „Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки забезпечення міжнародного позитивного іміджу України та заходів щодо підтримки зв’язків з українцями, які проживають за межами України” Кабмін прийняв 8 лютого 2012 року.

Проект нормативно-правового акту розроблено Міністерством закордонних справ за дорученням Кабміну з метою визначення механізму та напрямів використання коштів, передбачених у державному бюджеті на здійснення згаданих заходів.

Видатки будуть направлені на фінансування проектних, підготовчих та ремонтно-реставраційних робіт павільйону „Землеробство” („Земледелие”; будівля №58), розташованого на території Всеросійського виставкового центру в м. Москва (Росія); надання фінансової підтримки українським громадам за кордоном у підготовці проектно-кошторисної документації та проведенні ремонту приміщень, наданих для потреб Українського народного дому у м. Перемишль (Польща) та Центру української культури в м. Пряшів (Словаччина) та ін.

Проект урядового документу погоджено Мінфіном, Міністерством юстиції, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Державною казначейською службою та Державною фінансовою інспекцією.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути