chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі з'явилася маршрутка з «общерусской» символікою

02 березня 2012 о 09:13

В Одесі з'явилося маршрутне таксі, прикрашене гербом Російської імперії, картою Новоросійського краю та історичним гербом Одеси.

Про це пише одеський сайт «Таймер».

Журналісти назвали цей транспортний засіб «імперобусом» за аналогією зі «сталінобусами» — автобусами і маршрутками, прикрашеними зображеннями Сталіна, які з'являються до Дня Перемоги на вулицях російських міст.

Інформація про появу «сталінобуса» на вулицях українського Севастополя виявилася невірною.

Новоросія - назва території уздовж узбережжя Чорного й Азовського морів у часи Російської імперії. До її складу входили українські землі (Запорізька Січ, Кубань, Побужжя).

Нагадаємо, що в лютому 2011 року мер Одеси Олексій Костусєв заявив, що «у нас є своя ідеологія, і ми за неї боротимемося».

В березні 2011 року одеська міськрада зобов'язала державні установи вивішувати червоні прапори на день Визволення міста від нацистів і в день Перемоги. Саме з цього рішення розпочалася інформаційна кампанія "прапора Перемоги".

У квітні 2011 року місцева влада привітала одеситів з днем Визволення міста плакатами з зображенням румунських окупантів. Тоді ж сесія міськради додала до існуючого герба Одеси зірку Героя СРСР.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути