chrome firefox opera safari iexplorer

В США покажуть «Любов» та «Творіння» української художниці Зінаїди Ліхачової

03 грудня 2012 о 14:22

4-9 грудня 2012 року в Miami Convention Center в рамках MIAMI RIVER art fair 2012 (США) пройде виставка скульптур «Любов» та «Творіння» Зінаїди Ліхачової, що пройшли попередній відбір за конкурсом ще влітку.

«Любов і Творіння» — дві концептуальні піраміди, виконані в авторській техніці, повідомляє сайт  www.lihacheva.com.

«Любов»

Кожен куб символізує певну сутність, що відрізняється одна від одної своїм змістом: щільністю, текстурою, якістю та походженням. Природа кубів така ж різна як і люди, флора та фауна, погода та пори року. Незважаючи на розбіжності, що існують в світі, між усіма елементами панує єдність та гармонія. Тільки любов дивовижно з’єднує все.

«Творіння»

Скульптура символічно відображає стадії внутрішньоутробного розвитку людини, а яйце на його вершині — народження. Кожен куб пофарбований кольором, що відповідає забарвленню, якого набуває людина в процесі свого внутрішньоутробного розвитку.

Пігмент насичується кольором так само, як і наші бажання наповнюються енергією. 9 кубів – це 9 стадій фізичного розвитку людини, що приховані в реальному житті від людського ока.

9 – це сакральне число. Період в 9 місяців – це часовий відрізок народження наших думок та ідей, а також їх розвитку та матеріалізації.

«Майамі ось вже декілька років перетворюється на початку грудня в справжню Мекку світового мистецтва. Тому участь в одній з експозицій цього грандіозного форуму, безумовно, важлива подія як для художника, так і для країни, яку він представляє. Це все підвищує культурний престиж. В скульптурах Зінаїди Ліхачової з тонким балансом абстрактного і предметного, глобалізованою технологічністю та архаїчною укоріненістю матеріалів, глядач крізь відверто сучасну форму приречений відчути приховані глибини традиційно національного начала, що живить ці образи», — говорить Олександр Соловйов, мистецтвознавець та куратор Мистецького Арсеналу.

Довідка 

Зінаїда Ліхачова — український художник. Перформанс, інсталяція, відео, живопис, скульптура. Стиль: етномодерн.

Передпоказ скульптур вже відбувся на платформі Kyiv Art Contemporary 2012 в Україні в листопаді цього року.

Час роботи виставки:
вівторок з 18:00 – 23:00
середа – субота, з 12:00 до 20:00
неділя з 11:00 до 14:00

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути