chrome firefox opera safari iexplorer

Комісія не знайшла серйозних наслідків обвалення на ЧАЕС

26 лютого 2013 о 17:53

Обвалення конструкцій в машинному залі 4-го енергоблоку ЧАЕС не вплинуло на безпеку станції.

До такого висновку дійшли члени комісії, які розслідували причини часткового руйнування покрівлі машзалу 4-го блоку ЧАЕС, повідомили «Коментарям» у ДП «Чорнобильська АЕС».

В цілому, як зазначили на підприємстві, висновки обох комісій з оцінки події з точки зору безпеки, причин події і коригувальних заходів були приблизно однакові.

Згідно з висновками комісії, часткове обвалення сталося внаслідок сукупності декількох негативних факторів. Разом з тим, комісія дійшла до висновку, що снігове навантаження на покрівлю машзалу на момент руйнації не перевищувало значень, встановлених проектом і експлуатаційною документацією ЧАЕС.

Як повідомлялося, 12 лютого на об´єкті «Укриття» сталося часткове руйнування стінових панелей та частини легкої покрівлі машинного залу енергоблоку №4 над необслуговуваними приміщеннями. Площа руйнування склала близько 600 м2.

Французькі компанії «як запобіжний захід» евакуювали своїх співробітників з території ЧАЕС.

Причини обвалення розслідували дві комісії, створені наказами генерального директора ЧАЕС та Держатомрегулювання України.

Розділи: Довкілля

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути