chrome firefox opera safari iexplorer

Профспілки назвали новий Трудовий кодекс «рабським законодавством»

29 квітня 2013 о 20:32

Новий проект Трудового кодексу, внесений у парламент регіоналами, скоротить функції і знизить активність профспілок, заявив голова Національного форуму профспілок Мирослав Якибчук.

«Буде масове закриття профспілок на підприємствах або практично будуть залишатися профспілки, які будуть лояльними до роботодавців», — сказав він.

Як пояснив Якибчук, керівника профспілки буде призначати роботодавець.

Він також зазначив, що основні положення попереднього проекту Трудового кодексу збереглися і в новому, зареєстрованому у парламенті. «Вони фактично не зазнали змін», — додав Якибчук.

При цьому він підкреслив, що кодекс «за своїми правами і статтями схожий на рабське трудове законодавство».

Він прогнозує, що документ буде прийнятий за кілька днів до парламентських канікул, «коли відповідно вже народ почне відпочивати, і масові акції ніхто не здійснюватиме».

Якибчук також висловив думку, що «беручи Трудовий кодекс, влада намагається зменшити активність профспілок, просто фактично ліквідувати профспілки як громадську структуру, яка захищає найманих працівників».

Нагадаємо, що народні депутати фракції Партії регіонів Олександр Стоян і Ярослав Сухий внесли у Верховну Раду проект Трудового кодексу. Відповідний законопроект №2902 був зареєстрований 22 квітня. Раніше Верховна Рада VI скликання прийняла в першому читанні проект Трудового кодексу, який не підлягав розгляду парламентом нинішнього скликання.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути