chrome firefox opera safari iexplorer

Українці поспішають збудувати кар'єру до 30 років

01 жовтня 2013 о 15:03

Молоді та успішні українці намагаються збудувати кар'єру до 30 років, йдеться в сюжеті «Сніданку з 1+1». Приміром, Андрію Мельнику 28 років і він один із засновників столичного агентства з мовних перекладів, послугами якого користуються великі міжнародні компанії. Під керівництвом юнака працює більше 20 підлеглих. «У мене є прагнення відкривати новий бізнес, нові напрямки», — говорить він. Українці поспішають будувати кар’єру до 30 років Починав свою кар'єру пересічний студент технічного вузу з роботи IT-спеціалістом. Жага до саморозвитку та нових знань за декілька років вивели його на керівну посаду. Втім ще тоді Андрій зрозумів, що комп'ютерні технології його не цікавлять.

«В 23 роки я прийняв рішення звільнитися і почав працювати на себе. Ризик був великий», — розповів Андрій. Першою його спробою стала сфера туризму. Оскільки Андрій любив подорожувати, а грошей на це не було, хлопець почав організовувати поїздки Україною для друзів та знайомих. «Заробіток може і був, але він був мінімальній. Мені було цікаво окупити свої витрати на переїзд», — зазначив Андрій. Сьогодні він подорожує повністю своїм коштом і за кордон, любить гірськолижний спорт, яхтинг, польоти на параплані. Але це тільки у вільний час, якого хлопцеві бракує. Не вистачає часу і на особисте життя та зустрічі з друзями.

Таких, як Андрій, спеціалісти відносять до «покоління ігрик». «Це люди амбітні, вони впевнені, що варті дуже хорошої кар'єри. Стабільність їх цікавить найменше, їх цікавить розвиток», — розповіла фахівець кадрового порталу Уляна Ходорівська. За її словами, великі міжнародні компанії в таких спеціалістах зацікавлені. «Вони воліють наймати молодого спеціаліста, трішечки менше йому платити. Слоган цієї компанії – стань директором за три роки», — додала експерт. В Україні подібна тенденція з'явилася наприкінці 2012 року. Найбільше таких молодих управлінців у сферах продажів, маркетингу, піару та комп'ютерних технологій. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найбільш задоволені своєю роботою айтішники, а працівники готельного бізнесу мріють звільнитися.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути