chrome firefox opera safari iexplorer

Чому не можна їсти вночі?

17 серпня 2014 о 10:36

Ми всі пам’ятаємо безсонні ночі, коли нас відвідують думки про їжу. І здається, що бутерброд з маслом, або печиво з молоком стануть ідеальним вирішенням проблеми поганого сну. Але є деякі продукти, яких слід уникати, бо їх важче перетравлювати вночі.

Кожен раз, коли ви їсте, метаболізм незначно збільшується. Однак цей ефект скорочується під час сну. Тому їжа у шлунку не буде швидко перетравлюватися і до ранку залишиться в кишечнику в напівперевареною стані. І всі ті смаколики, які ви з’їли вночі, залишать свій незабутній слід на стегнах, животі та сідницях.

Як обдурити голод і не їсти після шостої?

Під час сну також виділяється гормон росту, який бере участь в процесі спалювання жиру. Але він активно виділяється лише за відсутності цукру в крові. Через пізню вечерю в організмі збільшується концентрація цукру і слідом за цим виділяється гормон інсулін. Все це гальмує виділення гормону росту.

nochnye-perekusy-mogut-privesti-k-uvelicheniyu-vesa-scitech-news.ru_

Згідно The Daily Mail і американськими дослідженнями 2013 року, пізня вечеря може стати причиною зайвих кілограмів. Це не означає, що проблемою є лише продукти з жиром. У випадку з зайвою вагою має значення кількість спожитих калорій протягом усього дня. Якщо ви залишаєтеся в межах норми, то відкладення жирів не відбудеться.

86e0a2ef19fde9b61657be9422dd6

Це також не означає, що вам слід морити себе голодом, навіть якщо ви дуже хочете їсти.

Продукти, які точно не варто вживати перед сном:

1. Напої, що містять кофеїн. Вони є стимуляторами нервової системи і ніяк не допоможуть вам заснути.
2. Алкоголь. Організм буде зневоднений. Ви ж не хочете всю ніч бігати за водою?
3. Смажена їжа. Її переварювання займає кілька годин. Спазми і болі в животі замість солодкого сну вам забезпечені.
4. Продукти з великою кількістю цукру. Заряд енергії перед сном – не найкраща ідея.
5. Морозиво. Був дівич-вечір? З’їли відро морозива? Що ж, ваш організм точно не радітиме жиру і цукру, які тепер йому доведеться перетравлювати. Дивіться, щоб не виявити вранці в дзеркалі зайві сантиметри на талії.
6. Червоне м’ясо. Занадто багато жиру і білка. У деяких можуть навіть бути судороги у сні.
7. Соус чилі. Бобові з м’ясом і томатний соус. Ідеальний шторм для сну.

8. Деякі овочі. Особливо брокколі, капуста, цибуля, які містять клітковину, що має властивість повільно перетравлюватися. Будете до того ж страждати від газів.
9. Овес. Вівсянку потрібно їсти вранці, а не перед сном. Все, що має високий вміст клітковини, уповільнює травлення і теж викликає гази.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути