chrome firefox opera safari iexplorer

Перебування Нерукотворного образу Христа у Львові завершиться публічним почитанням святині

12 лютого 2015 о 14:51

Доступ мирян до Нерукотворного образу Ісуса Христа у Соборі св. Юра буде припинено в неділю, 15 лютого, о 16:00. У зв'язку з цим львів'ян просять не займати чергу до собору із 15:00 суботи, 14 лютого.

Про це під час позачергової сесіії міськради Львова, 12 лютого, повідомив капелан ЛМР, отець Павло Дроздяк.

«Я прошу вас звернутись до людей і попросити не займати чергу після 15:00 у суботу, бо черга триває добу, а в неділю ми закриваємо вже доступ до Нерукотвоного образу», — повідомив священник.

Він також розповів, що о 16:00 у неділю, 15 лютого, біля Собору св Юра відбудеться спільна молитва за мир, на якій для публічного почитання буде представлено Нерукотворний образ Ісуса Христа.

«Я щиро запрошую усіх, хто має можливість, здоров’я і час, у неділю, 15 лютого, о 16.00 год. на остаточне публічне почитання Нерукотворного Образу Господа нашого Ісуса Христа. На пл. Святого Юра будуть виставлені екрани, для того, щоб ми могли сотворити спільну молитву за мир в країні, щоб могли помолитися за ті міста, які постраждали, за тих мирних людей, які відійшли до вічності»,- повідомив отець Дроздяк.

Нагадаємо, з 30 січня по 15 лютого у Соборі св.Юра у Львові перебуває Нерукотворний образ Ісуса Христа, реліквія, яку привезли з Ватикану, з особистої завхристії Папи Римського.

Всі охочі мають змогу прикластись до образу, заради цього люди вистоюють у чергах від 12 до 24 годин.Через численні черги мирян до Собору св. Юра у Львові змінили організацію дорожнього руху.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути