chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові на Личаківському кладовищі відновлять 115-річну браму

10 лютого 2015 о 10:41

Цьогоріч у Львові на Личаківському цвинтарі відреставрують ще одну вхідну браму. Також обіцяють прокласти кілька нових алей, зокрема біля Меморіалу воїнам Української Галицької армії та біля поховань бійців антитерористичної операції.

Ще дирекція цвинтаря планує відремонтувати огорожу й створити нові «дизайнерські» роздоріжжя, які оздоблять вічнозеленими насадженнями в модернізованому стилі.

На це все збираються витратити 700-800 тис. грн, очікують допомоги й від міського бюджету, розповів директор ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай, інформує прес-служба ЛМР.

Як повідомляв ZAXID.NET, у цьому році у рамках польсько-українського партнерства на Личаківському цвинтарі відреставрують вісім надгробків.

Українсько-польський проект «Збереження спільної культурної спадщини» фінансує Міністерство культури й національної спадщини Польщі. Співпраця триває вже восьмий рік. Щороку реставрують 5-6 пам'ятників, цінних та цікавих із позиції польського й українського мистецтва.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути