chrome firefox opera safari iexplorer

6 доказів того, що сміх дуже корисний

27 квітня 2015 о 12:16

Якщо у вас поганий настрій, то психологи радять підійти до дзеркала і посміхатися протягом хвилини. Таким чином мозок отримає інформацію про те, що все добре і настрій автоматично покращиться. І якщо посмішка здатна налаштувати організм на позитивне сприйняття всього навколишнього, то сміх творить просто чудеса. Про те, чому корисно сміятися, читайте нижче.

1. Сміх завжди позбавить від депресії. Всього одна хвилинка завзятого сміху замінить сеанс глибокої релаксації. Навіть якщо ви згадайте анекдот, який нещодавно вас розсмішив, рівень гормонів радості підвищиться.

2. Покращує фігуру. 10-15 хвилин сміху спалюють стільки калорій, скільки б ви спалили на 30-ти хвилинному тренуванні в спортзалі. Коли ви смієтеся, в роботу включається 80 груп м'язів! Під час сміху краще всього працюють м'язи спини і ніг (корисно для вашої постави).

3. Сміх стимулює вплив на імунну систему і надійно захищає організм від стресів. Вченими вже давно доведений той факт, що любителі посміятися значно рідше хворіють.

4. Заспокоює нерви. Сміх для організму прирівнюється до прогулянки в чудовому лісі.

5. Омолоджує шкіру. Існує міф, в який вірять багато жінок: «Якщо боїшся зморшок на обличчі — стримуй сміх». І зовсім дарма! Маска серйозності забирає всі живі емоції обличчя. Живий і щирий сміх тонізує м'язи обличчя, уповільнює процеси старіння і забезпечує приплив крові до шкіри, а значить, додаткове харчування, пружність і здоровий рум'янець.

6. Сміх корисний для серця. Вчені виявили, що веселі люди страждають серцево-судинними захворюваннями на 40 % менше, ніж похмурі.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути