chrome firefox opera safari iexplorer

Не хворій! 5 підказок для зміцнення імунітету

28 січня 2016 о 15:24

На вулиці похолодало, твої друзі та колеги все частіше кашляють і чхають. Не чекай, коли сама підхопиш інфекцію, а прийми заходи щодо зміцнення імунітету вже зараз. П’ять простих і дуже ефективних методів простимулювати захисні сили свого організму:

Обліпиха

У ній міститься багато вітамінів. Обліпиху можеш вживати як в сирому вигляді, так і робити з неї варення, настоянки та наливки.

Цукор

Велика кількість цукру послаблює імунну систему. Якщо тобі хочеться солоденького, зроби десерт за таким рецептом: візьми курагу, родзинки, чорнослив, волоські горіхи і лимон. Всі інгредієнти прокрути через м’ясорубку і додай мед. Вийде дуже смачна і корисна страва!

Запишись на масаж

Двадцятихвилинний масаж значно скорочує рівень гормону стресу в організмі. Саме він, має прямий зв’язок зі станом твоєї імунної системи: якщо ти відчуваєш напругу і тривогу, стійкість до хвороб падає і до неприємностей на роботі додається застуда, або грип. Бонус: посилити імуностимулюючу дію масажу допоможуть ефірні масла цитрусових: апельсинове, лимонне і грейпфрутове.

Не хворій! 5 підказок для зміцнення імунітету
Не хворій! 5 підказок для зміцнення імунітету

Трави

Особливо корисна в осінній період – шипшина. ЇЇ можна заварити окремо в чашці або залити окропом з малиною і зеленим чаєм, настояти 30 хвилин і пити з медом.

Фрукти

Вони містять багато вітамінів, які так необхідні організму в цей період. Можеш зробити фруктовий салат з ківі, банана, апельсина і яблука. Додай волоські горіхи і залий  біо-кефіром.

Дотримуйся цих порад і не хворій ! 😉

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути