chrome firefox opera safari iexplorer

У селі на Закарпатті буде площа Енді Воргола

12 квітня 2016 о 12:46

Голова Закарпатської ОДАпідписав розпорядження про перейменування топонімів у рамках Закону України Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки.

Зокрема, згідно з розпорядженням, площу Жовтневу в селі Минай перейменували на площу Енді Воргола, йдеться на сайті Закарпатської обласної державної адміністрації.

Король поп-арту став не єдиним художником, чиї імена з’явились у назвах вулиць в зв’язку із законом про декомунізацію.

Вулицю Калініна в селі Лопухів Тячівського району – на вулицю Павла Бедзіра (видатний закарпатський художник, уродженець Тячівського району).
Вулицю Туряниці в селі Минай Ужгородського району перейменували на вулицю Ференца Семана (видатний закарпатський живописець, один із кращих учнів А.Ерделі та Ф.Манайла).
Вулицю Жовтневу в селі Минай – на вулицю Володимира Дегтярьова (видатний музейний діяч, багаторічний директор Закарпатського художнього музею ім. Й.Бокшая, популяризатор закарпатського мистецтва на загальноукраїнському та міжнародному рівні).
 Вулицю Жовтневу в селі Фанчиково Виноградівського району перейменували на вулицю Степана Кутлана (відомий художник і педагог, автор угорського букваря, що видавався з 1945 по 1965 рік, уродженець Фанчикова).

Нагадаємо, раніше Москаль підписав розпорядження, згідно з яким в селі Калини Тячівського району вулиця Леніна була перейменована у вулицю Джона Леннона. Однак мешканці категорично відмовились. У підсумку депутати змінили назву вулиці на «Слов'янська».

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури