chrome firefox opera safari iexplorer

Кияни шоковані «рошенівським крематорієм» на Андріївському узвозі

29 листопада 2016 о 12:38

Фасад нової будівлі Київського драматичного театру на Подолі, який звели на Андріївському узвозі і мали відкрити у вівторок, шокував користувачів соціальних мереж. Вони називають результат реконструкції будівлі «саркофагом» і «крематорієм».

Про це пише «Україна молода», посилаючись на соціальні мережі, зокрема, на сторінку «Збережи Старий Київ» у Facebook.

Будівництво нової будівлі театру на Подолі профінансувала корпорація Roshen, що належить президенту Петру Порошенку. Цю будівлю свідомо збудували у стилі модерн, що контрастує з більшістю будинків Андріївського узвозу, зведених протягом XVIII-XIX століть.

umoloda.kiev.ua

 umoloda.kiev.ua

Це й стало причиною обурення киян в соцмережах, яке також підтримали в опозиційних до влади пабліках, а також зібрало у вівторок під будинком до сотні киян і журналістів.

У звіті «Рошену» про благодійність, що оприлюднили на офіційному сайті корпорації, йдеться, що на споруду виділили 165 млн грн з дивідентів, отриманих від липецької фабрики, розташованої у Росії.

У прес-службі корпорації кажуть, що для театру використали історичні матеріали.

umoloda.kiev.ua

 umoloda.kiev.ua

«Цеглу для фасаду ми використовували історичну. Темна частина, яку всі критикують, це дорогий матеріал — райнцинк. Вибір його обумовлений тим, що будівля мала бути легкою, оскільки побудована на спуску», — прокоментували в прес-службі корпорації.

r4

Згідно з проектом, на місці глухих вікон будуть розташовуватися афіші з підсвіткою, що змінить загальний вигляд будинку. При цьому будівельники наголошують, що театр — зокрема, фасад — ще добудовуватимуть і відкриють весною наступного року.

Розділи: Суспільство