chrome firefox opera safari iexplorer

Галерея «АВС-арт» запрошує на персональну виставку Валерії Москвітної «Дерева бувають різні»

12 вересня 2018 о 14:51
avsart.com.ua

Живописні полотна Валерії Москвітіної, представлені на персональній виставці художниці в галереї «АВС-арт», запрошують глядача долучитися до світлої настроєвості ліричного пейзажу.

«Дерева бувають різні», – це потверджує чи не кожна нова робота мисткині, адже об’єднавчим елементом її краєвидів стали саме дерева. Вони упорядковують архітектоніку простору, виходячи на передній план чи ведучи уявного мандрівника до крайобрію. Гонорово тягнуться до неба чи стишено туляться одне до одного, – ніби діляться сокровенним. Сяють, переливаються в сонці або колишуться віттям у затінку. Обступають дороги й обрамлюють пагорби…
«Сині дерева», «Фіолетові дерева», «Рожеві дерева», «Червоні дерева», – вони справді розмаїті. І так нагадують людей. Бо вже не пейзажні поля бачаться на полотнах авторки, а поля життєві.
Валерія Москвітіна переконана, що мистецтво повинне дарувати позитивні емоції, надихати на прекрасне та додавати в життя яскраві барви. І тому в її пейзажах немає жодного самотнього пониклого дерева. Як не має бути жодної самотньо-нещасливої людини. І тут не треба аналітики – лише чуття.
 
Про авторку
Валерія Москвітіна народилася 1985 р. в Іркутську (Росія). 1990 року переїхала до України. Закінчила факультет культури і мистецтв Херсонського державного університету. Із 2007 року працює викладачем образотворчого мистецтва. 
Бере участь у міжнародних пленерах та виставках із 2010 року. Організатор регіонального пленеру «Пленер Херсон» для викладачів, художників, учнів та студентів. Організатор пленеру «Хелюш-Ярослав» (Польща, 2012).
Із 2016 року проводить арт-терапію для військовослужбовців та їх родин. Активно долучається до волонтерської діяльності, працюючи з переселенцями.
Має понад 20 персональних виставок в Україні й Польщі. Роботи знаходяться у приватних колекціях США, Польщі, Швеції, Швейцарії, Італії. Живе і працює в Києві.
 
Відкриття виставки – 18 вересня 2018 о 18 годині.
 
Під час виставки художниця поділиться своїм мистецьким досвідом на майстер-класах, до яких можуть долучитися всі бажаючі.
 
Наша адреса: м. Київ, вул. Глибочицька, 32-В, 3-й поверх.
Виставка працює 18 вересня – 5 жовтня 2018 з 12:00 до 19:00 щодня, крім неділі та понеділка. Вхід вільний.
Джерело: avsart
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути