chrome firefox opera safari iexplorer

Година Землі 2019: що це таке і точний час в Україні

30 березня 2019 о 12:40
12kanal.com

Година Землі – це міжнародна щорічна година, яка завжди проводиться в останню суботу березня закликаючи людей вимкнути світло та електричні пристрої на одну годину, якщо вони є не надто потрібними в цей момент. В котрій годині розпочнеться Година Землі та що це таке – читайте у нашому матеріалі.

Акція Година Землі запроваджена для того, щоб привернути увагу людей до екологічних проблем Планети. Розпочинається акція о 20:30 годині і триватиме до 21:30. Саме в цей період багатьох людей закликають зекономити світло хоча б на 60 хвилин. 

Що таке Година Землі?

Година Землі – це акція, яка була придумана у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії, задля привернення уваги до глобального питання – здоров'я нашої Планети, яке щорічно погіршується. Акція настільки захопила своєю важливістю людей, що вже у 2008 році у ній взяли участь більше 50 мільйонів осіб у 35 країнах світу.

Вперше Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році. Тоді до акції долучилося більше, ніж 50 міст нашої країни. Символічне вимкнення світла на 60 хвилин має на меті наголосити кожному громадянину про збереження навколишнього середовища та ощадливого використання природних ресурсів при можливості кожного дня.

Джерело: 24tv.ua
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути