chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко привітав переможців спортивних змагань серед студентів

17 лютого 2020 о 13:17
15 лютого у спортивному комплексі НУБіП України відбулися змагання VII Чемпіонату України з гирьового спорту серед студентів за правилами Союзу гирьового спорту України.

     Безперечно, цей захід ввійде в історію, як перший Чемпіонат України, де запроваджено змагання у вправі Р-12 серед студентів. Суть цієї вправи полягає у тому, що спортсмени піднімають гирю 16 кг дівчата і 24 кг хлопці протягом 12-ти хвилин з довільною зміною рук на найбільшу кількість разів.

Микола Томенко зазначив, що гирьовий спорт в Україні має гарну історію і великі спортивні традиції та досягнення, а також вручив збірній команді НУБіП 5 важкоатлетичних поясів. 

Микола Томенко вручає пояс 

     Для організації виступів спортсменів було встановлено сучасне електронне обладнання та виготовлено 8 помостів. У змаганнях взяло участь 152 учасники – 109 хлопців і 43 дівчини з 21-го ЗВО та з 10-ти областей України. Від нашого університету виступило 15 студентів, серед яких 4 дівчини.
     За підсумками змагань серед дівчат у ваговій категорії до 58 кг друге місце посіла Людмила Кузько (ф-т конструювання та дизайну). Серед хлопців другим став Георгій Герцен (ф-т інформаційних технологій) у ваговій категорії +95 кг. Георгій проявив справжній чоловічий характер. На 5-ій хвилині він пошкодив долоні, але не здався і до 12-ти хвилин підняв гирю 225 разів!
     У загальнокомандному заліку збірна НУБіП України посіла третю сходинку п’єдесталу, поступившись лише дуже потужним та досвідченим атлетам Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова та Донецького юридичного інституту МВС України.

Джерело: НУБІП
Розділи: Спорт в Україні

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути