chrome firefox opera safari iexplorer

У Коростені обирали найкращі деруни. ФОТО

10 вересня 2012 о 12:05

Цими вихідними у Коростені відбулось справжнє свято для любителів української кухні — там пройшов V Міжнародний фестиваль дерунів. З самого ранку до міського парку сходились жінки та чоловіки у традиційному вбранні — хтось, щоб похизуватись своєю кулінарною майстерністю, а хтось — щоб її оцінити.

Членом жюрі за символічний внесок міг стати будь-який бажаючий. Свої секретні рецепти дерунів представили жителі Коростеня і найближчих міст, учні місцевих навчальних закладів. Окрім вибору найсмачніших дерунів проводились конкурси кращої оди деруну, на найбільший та найоригінальніший овоч, на найкращий національний костюм, а найбільші черги збирались до безкоштовних дерунів від місцевих політиків і на фото поруч з пам'ятником деруну.

Учасники Фестивалю змагались і за увагу до своїх стендів — розмальованими овочами, незвичайними плакатами, оригінальними стравами, голосними піснями і танцями.

Багато гостей відкрили для себе Коростень і з історичної сторони — екскурсії до купальні княгині Ольги, до об'єкту «Скеля» та до пам'ятнику Малу збирали чимало охочих.

Фестиваль Дерунів проводиться у місті Коростені з 2008 року. Проходить в міському парку культури ім. Островського. Головне змагання події — кулінарний конкурс на найсмачніші деруни.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути